dimarts, 18 de maig del 2010

Nota de premsa de la CUP de Barcelona

A Barcelona, un 25 per cent de la població té problemes per a accedir a un lloc on viure. El 80% del pressupost familiar es destina a l’habitatge. El 2009 hi va haver una vintena de desnonaments diaris.

Aquestes són només algunes de les dades que han impulsat la CUP de Barcelona a engegar una campanya  sobre habitatge i urbanisme que demà farà pública tot desvetllant què hi ha darrera del bloc vuitantamil.blogspot.com. Una iniciativa darrera la qual hi ha la voluntat de fer un cens real dels pisos buits que hi ha a la ciutat.

La presentació es farà demà, 19 de maig a les 11.15h al carrer Vallespir número 25 de Barcelona. L'elecció de l'espai no és gratuïta: es tracta d'un dels immobles de la ciutat on el veïnat pateix des de fa anys l'assetjament immobiliari. Els mitjans de comunicació podran veure de ben a prop la situació actual de les persones que viuen en aquest edifici, ara, obligades a abandonar-lo. 

A causa de la gravetat i dimensions del problema de l’habitatge i els excessos urbanístics de l’ajuntament, la CUP de Barcelona contempla la possibilitat de reunir-se amb entitats i col·lectius de la ciutat per, de manera conjunta, dur a terme una iniciativa ciutadana que redreci la política municipal en aquests àmbits.