dijous, 7 d’abril del 2011

CUP-Alternativa per Barcelona denuncia el desnonament i detenció d'una família a 9 Barris i insta l'Ajunatment a implementar mesures ugents per evitar més desnonaments

Una família del barri de Roquetes (a Barcelona), amb dos nens petits, feia dies que ocupava un pis de l'INCASOL. La mesura la van pendre desesperats perquè devien mesos de lloguer d'un pis, ja que la parella estava a l'atur i rebia molt poques ajudes. 
Ahir dimecres dia 7 a la nit, els Mossos d'Esquadra van anar a l'immoble on vivien per fer-los fora i s'han emportat detingut el pare i també dos veïns solidaris, que fins fa unes hores encara estaven detinguts a la comissaria de les Corts.
La candidatura per a les properes eleccions municipals CUP-Alternativa per Barcelona denunciem aquest nou desnonament ocorregut al barri de Roquetes i el fet que, en el seu transcurs, s'hagin detingut el pare i els dos veïns, ja que és inadmissible que una família que no pot pagar el seu pis es quedin sense habitatge.
És per això que instem l'Ajuntament de Barcelona a implementar les següents mesures per tal d'impedir cap més desnonament a la ciutat:
  • Creació d’un parc públic d'habitatge i elaboració del cens dels que es troben desocupats (aproximadament 80.000 a la ciutat de Barcelona) per tal d'expropiar-ne l'usdefruit, i oferir-los en règim de lloguer social.
  • Fer de Barcelona municipi lliure de desnonaments mitjançant polítiques públiques de protecció de les persones en execució hipotecària o per impagament de lloguer. Creació de la Comissió de Prevenció dels Desnonaments, que avalui les causes amb l'objectiu de bloquejar els que tinguin orígen socioeconòmic.
La CUP-Alternativa per Barcelona animem a particiar a l'assemblea que s'ha convocat aquesta dijous, 7 d'abril, a les 19h al Casal Tres Voltes Rebel (carrer Argullós, 108) i a les convocatòries contra els desnonaments que es puguin convocar a partir d'ara.